Contact maken


Op deze pagina vindt u een korte introductie en de contactgegevens van de zorgaanbieders die in het multidisciplinaire team van OncoCareCentrum locatie Hoofddorp werken. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met

Nikkie de Haan
023 5540610 of mail
Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer

De oncologie fysiotherapeut behandelt, begeleidt en geeft advies aan patienten met kanker of restklachten na kanker. Specifieke klachten als gevolg van de kanker of de behandeling daarvan kunnen zijn: pijn, vermoeidheid, verminderde spierkracht, verminderd uithoudingsvermogen of bewegingsbeperking in één of meerdere gewrichten. De behandeling is dus niet gericht op de kanker zelf, maar op de gevolgen van deze ziekte. Indien nodig, kan er binnen de praktijk samen gewerkt worden met de manueel therapeut, schouder fysiotherapeut, oedeem fysiotherapeut of kaak fysiotherapeut of psychosomatische fysio- en/of oefentherapeut. Daarnaast is er een multidisciplinaire samenwerking met onder andere de dietist, ergotherapie, podotherapie, thuiszorg en het hospice.

Locatie Floriande 
Waddenweg 1, 2134XL te Hoofddorp, tel. 023 - 554 06 10

Locatie Overbos 
Muiderbos 212, 2134 SZ te Hoofddorp, tel 023-5540610Ergotherapeut van ErgoZorg locatie Hoofddorp

Ergotherapie kan ondersteuning en begeleiding bieden aan patiënten en hun omgeving tijdens de acute fase en de herstelfase. De ergotherapeut kan ondersteunen door het adviseren van hulpmiddelen en (woning-) aanpassingen, die het (zelfstandig) handelen ondersteunen en versterken. Ook het coachen bij vermoeidheidsklachten op het gebied van energiemanagement of dagindeling is een taak die door de ergotherapeut wordt ingevuld. In de palliatieve en terminale fase is de ondersteuning gericht op comfort, veiligheid en het hulp aan de omgeving zoals bijv. de mantelzorg.

Wij behandelen aan huis.

071 362 2366
Selma HumbletAmstelring diëtisten

De diëtist richt zich op de behandeling van patiënten met kanker. De behandeling richt zich op het verminderen van klachten, het optimaliseren van de voeding en vochtintake of bijvoorbeeld een sneller herstel tijdens of na eventuele therapie. Voor passend advies en al uw vragen kunt u bij ons terecht.

088 9720234
dieet@amstelring.nl Podotherapeut Voetencentrum Wender

De podotherapeut is specialist op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Voetzorg bij huid- en nagelaandoeningen (overmatige eeltvorming, nagelafwijkingen) en behandeling van de afwijkende stand en looppatroon als gevolg van neuropathie door chemotherapie hoort daar ook onder. Daarnaast houden wij ons bezig met veel voorkomende klachten zoals het "hand-voet syndroom" en fotosensitiviteit, waardoor er blaren kunnen ontstaan onder de voet.
Binnen het OncoCare centrum is de podotherapeut aanwezig om u van uw voetklachten te verhelpen. De korte lijnen met de andere zorgverleners binnen het centrum zorgen voor een mooie samenwerking waarbij snel geschakeld kan worden wanneer dat nodig is om altijd de beste zorg te kunnen leveren.
Bekijk de website voor de podotherapiepraktijk in Hoofddorp van Voetencentrum Wender. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Voetencentrum Wender
info@podotherapeut.nl
088 – 454 77 00Psychologen OCC Hoofddorp

Sinds maart 2023 werkt het OCC samen met psychologiepraktijk K.E. Hijnen en sinds oktober 2023 met Psychologiepraktijk P.W. Klein Heerenbrink. Karin Hijnen en Pascale Klein Heerenbrink werken intensief samen, waarbij zij als Psychologen OCC Hoofddorp praktijk houden in Hoofddorp en Nieuw Vennep.

Pascale Klein Heerenbrink is elke donderdag op locatie GC Floriande aanwezig om de oncologiepatiënt in Hoofddorp de beste zorg te geven. Daarnaast werkt zij momenteel nog op maandag, dinsdag en vrijdag in Alphen aan den Rijn. Karin Hijnen is op dinsdag, woensdag en donderdag werkzaam op haar praktijk in Medisch Centrum de Pionier in Nieuw Vennep.

Beiden hebben een jarenlange ervaring als GZ-psycholoog en zijn werkzaam in de vrijgevestigde basis GGZ, met een specialisatie binnen de oncologie. Naast het behandelen van oncologiepatiënten gaat hun interesse uit naar het behandelen van onder andere angst-, stemmings- , posttraumatische stress-, dwang- en (chronische) pijnklachten bij volwassenen. Tevens hebben zij affiniteit met het werken aan zelfbeeld en het vergroten van de zelfcompassie.

In de behandelingen wordt gebruikt gemaakt van diverse interventies vanuit de cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, acceptance and commitment therapy (ACT), oplossingsgerichte therapie en schematherapie. Waar nodig en gewenst wordt het systeem betrokken bij de behandeling.

De behandeling wordt door de zorgverzekeraar vergoed uit de basisverzekering met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Pascale Klein Heerenbrink
06-28995565 of info@psychologiepraktijkpwkleinheerenbrink.nl

Karin Hijnen
0252-674798 of kehijnen.psycholoog@quicknet.nl